Интимно

Какво трябва да знаете за тестисите

При 85% от мъжете левият тестис е по-голям

28.11.2014г. / 17 30ч.
Михаела Лазарова
Снимка: thinkstock

Снимка: thinkstock

Част от мъжката анатомия и поредна загадка за жените относно мъжете са тестисите. Ако досега сте пропускали да ги погалите, изучите по време на сексуалната игра, споделяме няколко важни неща, които трябва да знаете за тях.

Те ще отговорят на някои ваши въпроси и ще ви насочат за това, как да се отнасяте към тази част на мъжкото тяло.

По-големи тестиси – по добре! Здравите и плодовити тестиси трябва да бъдат с размер на орех (всеки един), не и по-малки.

Тестисите висят извън тялото на мъжа, защото идеалната температура за производството на сперматозоиди е с 1-2 градуса по-ниска от нормалната температура на тялото.

По време на еякулация те могат да отделят до 100 милиона сперматозоиди. Тестисите често могат да ви подскажат кога партньорът ви ще достигне връхната точка. Малко преди оргазъм те стават по-големи, твърди и сякаш леко се повдигат нагоре.

Според проучване в този момент при голям процент от мъжете десният тестис увеличава обема си. Ако искате да забавите еякулацията леко ги подръпнете.

При 85% от мъжете левият тестис е по-голям, по-кръгъл или по-ниско разположен. Това е съвсем нормално както при голяма част от жените има минимална асиметрия при гърдите и срамните устни. Обикновено по време на полов акт тестисите удвояват размера си.

Причините за развитието на рак на тестисите все още не са напълно известни на учените. Но се смята, че може да възникне при фактори като фамилна анамнеза за рак на тестисите, при наличието на вродени аномалии, след преживени травми и инфекции и други.

При тестикуларния рак раковите клетки се развиват в тъканта на тестисите. Едни от най-честите симптоми, подсказващи за наличието на коварната болест са дискомфорт, уголемяване на тестисите, събиране на течност в скротума, болки в корема и други. Диагностициран навреме, този рак е лечим.

Свързани статии

Тестисите не разполагат със защита на мускулите, костите и голяма част от органите в човешкото тяло. Това ги прави особено уязвими, затова бъдете нежни с тях по време на полов акт или любовната игра.

Мъжете, на които поради заболяване се е наложило да им бъде премахнат единият тестис, могат да създават поколение.

Един здрав тестис може да произвежда достатъчно сперматозоиди за оплождането на яйцеклетка.

Мъжете обичат да бъдат докосвани по тестисите по време на полов акт и любовна игра. Затова е добре да им отделите нужното внимание и ласки.

Коментирай