0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Възпалена простата
« -: Февруари 06, 2009, 14:48:46 pm »
  Момичетя,моля кажете как се лекува и какви изследвания се правят.Миналата седмица брат ми ходи на уролог и след преглед на ехо му е казал възпалена простата и му изписал антибиотици.Днес ходи на контролен преглед и му изписал нови.Без никакви изследвания.Каква е последователността на лечение?.Предполагам трябва да се направят изследвания, а не да го тъпче безразборно  с антибиотици.Брат ми е на 23гд. и се притеснявам ,защото зном какви последствия има.
*
Re: Възпалена простата
« Отговор #1 -: Февруари 07, 2009, 08:57:39 am »
първо трябва да направи микробиология на еякулат,за да се установи дали наистина има възпаление и с какъв антибиотик да се лекува или е само уголемяване.И да бяга далеч от този лекар.
« Последна редакция: Февруари 07, 2009, 08:59:50 am от rich »
*

    Марина75

  • *****
  • 3039
  • Скоро и ние ще бъдем родители!Вярваме в това!
Re: Възпалена простата
« Отговор #2 -: Февруари 07, 2009, 11:51:15 am »
Нека да направи първо посявка на еакулат и така да иде на уролог,ние поне така направихме.Само с един ехограф как ще разбере че има възпаление.Не знам,не ми е много ясно,но така мисля.Все пак е антибиотик,току тъй не се пият.

 "Преживените трудности не определят живота ти, а те научават да бъдеш победител!"
Re: Възпалена простата
« Отговор #3 -: Март 11, 2009, 21:46:21 pm »
  Здравейте момичета! Брат ми не ме послуша и не си направи посявка на еякулат,но все пак посети друг лекар.За по-сигурно и майка ми отиде с него.Отказал е преглед през ануса,но ехографа е бил много хубав.Доктора казал,че простатата е добре.Не задържа урина,бъбреците са добре,но има някаква кистичка в централната част на простата,която е видяна и от предния лекар,но казал,че това не го притеснява.При предния преглед обаче брат ми е имал някаква подутина на члена,която лекаря казал,че е тромб и въпреки,че този тромб вече го няма, сегашният доктор казал,че по се притеснява ,защо се е появил?  8O  Брат ми има оплаквания при уриниране,които са чести позиви,болка и дискомфорт,но няма видими причини за това.Казал му е да си направи спермограма (препоръчал Сариев-Варна) ,но майка ми тъй като е невежа по въпроса  не разбрала дали трябва да е посявка на еякулат ,или иска да се види качеството на спермата.Кое от двете според вас трябва да се направи?
 Да си кажа честно преди няколко дни ни наплашиха с рак на простатата,а той е само на 23 и никой не обръща внимание на тази киста.Не било сериозно.Притеснена съм!Защо като му няма нищо ,има проблем с уринирането?! И какъв може да е бил този тромб?От какво може да се получи?Лекарят му казал,че се появява при нестандартни пози,а доколкото ми е познат сексуалният му живот, е малко нестандартен.
 Дайте съвет,моля.
 
*

    Марина75

  • *****
  • 3039
  • Скоро и ние ще бъдем родители!Вярваме в това!
Re: Възпалена простата
« Отговор #4 -: Март 12, 2009, 08:24:20 am »
Перошинка,щом са го пратили при Сариев,значи искат спермограма не посявка.

 "Преживените трудности не определят живота ти, а те научават да бъдеш победител!"
Re: Възпалена простата
« Отговор #5 -: Март 12, 2009, 20:18:22 pm »
 
Перошинка,щом са го пратили при Сариев,значи искат спермограма не посявка.
  Да ,аз се светнах,защото днес разбрах че доктора му е казал,че е възможно тази кистичка да е запушено каналче.Най-вероятно заради това го праща на спермограма,но иначе го кандардисах да си пусне и посявка.Той много го е страх от тези изследвания да не вземат да му бръкнат някъде  :lol: и трябва за всяко нещо да му обяснявам защо и как се прави.
  Дано всичко да му е наред и да не му се налага да се занимава с нашите проблеми без време.